Vers seizoen is van eind juni tot en met september , in deze periode is de Wilde zalm Vers Leverbaar!
Na dit seizoen is de Wilde zalm diepgevroren en Gerookt leverbaar!

Nico Waasdorp introduceert het neusje van de zalm dat niet alleen heerlijk is maar ook gezond en ecologisch verantwoord. Wilde Alaska Zalm. Deze vis komt uit de schone wateren van de Noord Pacific oceaan. In het gebied waar de wilde Alaska zalmen zwemmen bestaan geen viskwekerijen. Dit feit geeft de garantie dat de zalmen niet gekruist zijn met kweekzalmen. Alaska zalmen zijn heel anders dan de Atlantische kweekzalmen.

Ze zijn de oceaan overgestoken en hebben een grote variëteit natuurlijk voedsel gegeten tijdens de 3 jaar lange reis heen en terug. De vissen zijn minder vet dan kweekzalm en hebben een pittige zalm smaak, terwijl het visvlees zacht van structuur is.

Gezond
De wilde zalm uit Alaska bevat een belangrijke hoeveelheid Omega-3 olie waarvan bewezen is dat het de cholesterol verlaagt en de kans op hart- en vaatziekten vermindert. Voor de meeste soorten kweekzalm gelden deze gezondheidsvoordelen niet.

Ecologisch verantwoord
De Alaska zalm is een duurzaam visserijproduct. Dankzij streng gecontroleerde visserijregels zwemmen voldoende vissen terug naar de paaiplaats om het in stand houden van deze wilde vis te garanderen. De zalm wordt met kleine boten gevangen die gebruik maken van lijnen en niet van drijfnetten. Dat is beter voor het ecosysteem, en komt het visstructuur en smaak ten goede. De vissen worden niet gekneusd. Met zorg en respect behandelde wilde zalm is beter van smaak dan de kweekzalm.