Volop SKREI kabeljauw seizoen !

skrei4

Skrei is een slechts korte periode verkrijgbaar het is een super kabeljauw van hoogwaardige kwaliteit en smaakt geweldig. Kenmerkend is het visvlees van de Skrei, deze is spierwit van kleur en de filet is stevig te noemen. Skrei kunt u bakken, grillen, stomen, drogen, roken, frituren en zouten.

Skrei komt eenmaal per jaar in groten getale trekkend vanuit de noordpoolcirkel naar de iets warmere wateren van de Lofoten . Deze cyclus gebeurt meestal vroeg in de maand januari, de vis is meestal verkrijgbaar vanaf het einde van de maand januari tot aan het einde van de maand maart. Dit is echter geen vast gegeven. Noorse experts bekijken eerst de bestanden en hoe de trek van de vis verloopt. Vandaar dat het seizoen weleens kan verschillen. Aan het einde van het paaiseizoen trekt deze weer terug naar de Barentszzee. De Skrei draagt het MSC keurmerk.

De Skrei wordt gevangen in de wateren van de Lofoten. Deze wordt met de lijn, longline en met de gillnet methode bevist. Om het te mogen vangen moet men een vergunning bezitten en men mag pas gaan vissen vanaf 6 uur in de morgen tot 6 uur in de avond. De toezicht hierop is zeer streng. Aan de vergunning is een quotum gekoppeld, dat is het maximale aantal kilo’s wat een visser mag vangen. Dat is een juiste beslissing die de Noren hebben genomen, zo stelt men de visvangst op langere termijn zeker.skrei