sushi

Wat is Sushi?
Sushi is een traditioneel Japans gerecht
Speciale rijst wordt gekookt en gemarineerd met Japanse azijn.
De kunst van de Sushi is het koken en bereiden van de rijst. Smaak en structuur kan dus zeer verschillend zijn.

Soorten Sushi
Nigiri = Op een bedje van speciale rijst worden toppings gelegd nadat er eerst een laagje Wasabi (mierikswortel) op de rijst is gedaan. Toppings zijn b.v. Tonijn, zalm, paling, tarbot, zeebaars, e.a

Maki = Sushirol, rijst en b.v vis, groente, ei, salade-ingerold in nori bladeren (zeewier).

Gunkan = Gevuld Noriblad met rijst en b.v. salade, vis, en groente.

Wat is Sashimi?
Sashimi = Top kwaliteit verse vissoorten dun gesneden om rauw te eten, in combinatie met Sojasaus en Wasabi. Sojasaus vermeng je met Wasabi, je doopt de Sashimi stukjes hierin en het is klaar om op te eten.
Wasabi is heeft een scherpe smaak door de mierikswortel, dus op eigen smaak kun je de Sojasaus Vermengen.
Na aankoop van de Sushi/Sashimi kunt u dit 1 dag in de koelkast bewaren. De producten die erop zitten blijven langer vers maar de rijst wordt anders te hard en is dan niet meer smakelijk. Het lekkerste is op de dag van aankoop de Sushi/Sashimi te nuttigen.

Wij verkopen alle ingrediënten hiervoor en we hebben Japanse kookboeken te koop. Voor de verse Sashimi vissoorten kunt u het deskundige bediening raadplegen, wat er voor Sashimi/Sushi geschikt is.Via de webwinkel kunt u ons assoritment aan Sushi & Sashimi schotels bekijken, die u ook direct kunt bestellen.

Hoe eet ik Sushi?

Met stokjes

Sushi-sashimi-stokjesDe Sushi op zijn zij leggen en dan met de stokjes oppakken.
Sushi-sashimi-stokjes-dopenDan het puntje van het beleg (niet de rijst) in sojasaus dopen.

Met de hand

Sushi-sashimi-handDe Sushi op zijn zij leggen en dan met de vingers oppakken.
Sushi-sashimi-hand-dopen Dan het puntje van het beleg (niet de rijst) in sojasaus dopen.